Deborah Gravenstijn

ProfielDibora Monick Olga (Deborah) Gravenstijn (Tholen, 20 augustus 1974) is  een voormalige Nederlandse judoka.

In 1992 breekt ze internationaal door met de winst van de Europese Juniorentitel in de klasse tot 61 kg. Hoogtepunten zijn onder meer de drie bronzen medailles op de EK's van 1998, 1999 en 2000 in de klasse tot 57 kg. Op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney komt ze in de klasse tot 52 kg. niet verder dan een vijfde plaats.

In 2001 wint ze tweemaal zilver in de klasse tot 52 kg.: op het EK in Parijs en op het WK in München. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene veroverde ze een bronzen medaille.

In mei 2005 wordt ze voortijdig uitgeschakeld op het EK Judo in Rotterdam. Ze was een van de favorieten voor de titel. Wegens een blessure moest ze in september het WK Judo in Caïro aan zich voorbij laten gaan.

Tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking won Gravenstijn zilver in de klasse -57. Ze verloor in de finale van de Italiaanse Giulia Quintavalle.[1] In augustus 2009 maakte ze bekend afscheid te nemen van de judosport. In Ahoy verloor ze kansloos tegen de Franse Morgane Ribout. "Zeg nooit nooit en ik ben nu natuurlijk ook heel teleurgesteld. Maar ik denk niet dat ik me nog voor een NK of zelfs EK kan opladen. Dan zou ik voor de Olympische Spelen gaan, maar die beginnen pas over bijna drie jaar. Dan ben ik al bijna 38 jaar."

Deborah is in het dagelijkse leven kapitein bij de luchtmacht.

Bron: wikipedia

Praat mee over Deborah op ons forum!