Eeuwige Roem - De Opdrachten

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Final Countdown (9.3)
2. Idiotentest (9.3)
3. La Triforce (9.2)
4. Red Alert (8.9)
5. Rode Ballonnen (8.8)
  1. Blinde Terreur (5.9)
2. Kajaks Te Weinig (7.1)
3. Over de Balk (7.2)
4. Zwem Je Rot (7.4)
5. Verdronken Sleutel (7.5)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Mission Impossible
De kandidaten moeten zich zo snel mogelijk een weg banen door een web vanstroomdraad met 8000 volt. Wie heeft het doorzettingsvermogen om ondanks de pijn toch door te gaan?
8.4 Log in!
 Toren van Pisa
Met rotsblokken moeten de kandidaten een zo hoog mogelijke toren bouwen in 1 uur tijd. Wie gaat door met het risico dat de toren valt? En als hij valt, wie heeft dan nog genoeg moed om zo snel mogelijk door te gaan?
8.2 Log in!
 Verdronken Sleutel
Onder een boot hangt een ketting met aan het eind een sleutel die je naar boven moet brengen. Aan de ketting hangen echter ook moeren die eerst losgemaakt moeten worden om de sleutel erlangs te krijgen. Met de sleutel moeten ze zo snel mogelijk een koker openen en een vuurpijl ontsteken.
7.5 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 2
 Over de Balk
Zonder hem te raken moet een team van vier kandidaten over een balk geraken. Valt de balk, dan moeten ze opnieuw beginnen.
7.2 Log in!
 Kajaks Te Weinig
In twee teams van vier spelen de kandidaten tegen elkaar. Elk team heeft 2 kajaks ter beschikking die ze onderling zo vaak mogen wisselen als ze willen. Elke kandidaat moet 7 rondjes tussen boeien gedaan hebben, zwemmend, per kajak of een mix van beide.
7.1 Log in!
 Desert Storm
In 2 teams van vier moeten de kandidaten een grote waterzak sjouwen. Onderweg moeten ze water bijvullen. Het team dat als eerste bij de finish is krijgt een extra glas water, maar de winnaar is het team met het meeste water.
8.6 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 3
 Perfecte Kubus
De kandidaten krijgen 20 seconden om een doosje op te meten en daarna een uur om een kubus te zagen die perfect in dat doosje past. Van de passende kubussen wint de zwaarste de meeste punten en van degene die niet passen, krijgt de lichtste de meeste punten.
8.6 Log in!
 Perfect Timing
Een parcours moet per fiets in exact 4 minuten en 47 seconden afgelegd worden. De kandidaten mogen het parcours één keer afleggen om de tijd in te schatten. Wie het dichtst bij de 4 minuten 47 seconden zit, wint de meeste punten.
8.2 Log in!
 Eternal Flame
Voor elke kandidaat brandt er een kaarsje. Ze zien enkel het lichtschijnsel en niet hoever de kaars opgebrand is. Als ze denken dat hij bijna op is, mogen ze een nieuw kaarsje aansteken en daarna nog een derde. Degene die het langst een kaars laat branden, wint de meeste punten.
8.5 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 4
 Blinde Terreur
Onder een boei in het water hangt een kist met daarin blokjes in 3 verschillende vormen: driehoek, kubus en kruis. Per ronde moeten de kandidaten een bepaalde vorm opduiken en wie dat het snelst doet, heeft de meeste punten.
5.9 Log in!
 Red Alert
De kandidaten zitten in een pikdonkere kamer. Ze moeten wachten tot er een rode lamp gaat branden. Dan moeten ze zo snel mogelijk naar buiten en een code memoriseren. Die code moeten ze wegkrabben op een kraslot vol codes.
8.9 Log in!
 Walk of Fame
Bij de start staan 21 foto's van topsporters. Achttien van die foto's staan verspreid in een fort. De kandidaten moeten zo snel mogelijk boven in een toren de drie namen opnoemen van de sporters waarvan de foto's ontbreken.
8.3 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 5
 Onmogelijke Quiz
De kandidaten staan bovenaan een trap en moeten vragen van een quiz beantwoorden, die onmogelijk te beantwoorden zijn. Als het fout is, krijgen ze het juiste antwoord. Ze moeten dit dus onthouden, want ze krijgen telkens dezelfde vragen. Per juist antwoord, mogen ze een trede naar beneden. Wie het eerst beneden is, wint.
7.6 Log in!
 Tellen tot de Top
De kandidaten moeten drie dingen tegelijk doen terwijl ze een berg oplopen: het aantal treden tellen dat ze oplopen, het aantal vlaggen tellen die langs het parcours staan en halverwege ook nog een rekensom doen.
8.2 Log in!
 Duistere Darts
De kandidaten staan in het donker met elk een dartsbord voor zich. Ze moeten wachten tot de spots enkele seconden aan gaan en dan meteen het dartspijltje naar het bord gooien. Ze moeten zich dus concentreren omdat hun ogen moeten wennen aan het licht.
7.5 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 6
 Idiotentest
Een idiotentest op een computer moet worden ingevuld. Het vereist concentratie om de verraderlijke valkuilen te omzeilen. Degene die het verst geraakt in het labyrinth van rare vragen, is de winnaar.
9.3 Log in!
 Heartbeat
Kandidaten krijgen 10 minuten om hun hartslag naar beneden te brengen. Daarna moeten ze zo snel mogelijk hun hartslag verdubbelen en zodra dat gebeurd is, moeten ze hun hartslag weer onder controle krijgen zodat het weer de beginpositie heeft. Wie dit het snelst kan, wint de meeste punten.
8.1 Log in!
 Eyes Wide Shut
Met de rug op een houten bankje moeten de kandidaten onder een camera liggen met hun ogen gesloten. Ze mogen niet uit het kader van de camera verdwijnen en vooral niet hun ogen open doen. Wie dit het langst volhoudt, wint.
8.3 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 7
 Globetrotter
De kandidaten moeten een grote bal die hetzelfde gewicht heeft als hen, door de straatjes van een dorpje bergop rollen. Wie dat het snelst doet, is de winnaar.
8.6 Log in!
 Rode Ballonnen
Zo lang mogelijk een grote rode ballon boven je hoofd houden, dat is het simpele doel van deze opdracht.
8.8 Log in!
 Zwem Je Rot
Met kleren aan moeten de kandidaten zo lang mogelijk tussen twee boeien heen en weer zwemmen. Snelheid maakt niet, degene die het het langst volhoudt, wint.
7.4 Log in!

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 8
 La Triforce
De kandidaten moeten een mix doen van de opdrachten waar ze goed in waren en waar ze slecht in waren. Eerst moeten ze met stenen een toren van minstens 1,5 meter bouwen, daarna exact één kilometer per fiets afleggen en uiteindelijk hun hartslag verdubbelen om hem daarna weer op het startniveau te brengen.
9.2 Log in!
 Final Countdown
De finalisten moeten van een berg abseilen om vervolgens bergop een parcours af te leggen met een aantal rode vlaggen en foto's van topsporters. Wie bovenaan het correcte aantal vlaggen kan noemen en de drie ontbrekende foto's bovenaan op de berg kan identificeren wint Eeuwige Roem.
9.3 Log in!