ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
RealityNet
Nu online
375 gasten en 7 vaste bezoekers (Nigel, Pjotr1992, Daisy, Bodejos, MollenvangR-Art, Meezter, Gupp)
Activiteitenagenda
6 Juli
Forum Zomersoap
9 September
Tweestrijd Online
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight

Monique Knol

punaise

Profiel

punaise


Monique Knol (Wolvega, 31 maart  1964) is een voormalig Nederlands wielrenster.

Zij brak door in 1988 toen zij Nederlands kampioene op de weg werd. Toch was zij nog een relatieve onbekende en groot was dus de verrassing en de vreugde toen zij ook tijdens de Olympische Spelen in Seoel de wegwedstrijd won. In een lange sprint versloeg zij de Duitse Jutta Niehaus en Laima Zilporìte uit de Sovjet-Unie. Knol was de eerste Nederlandse medaillewinnaar bij het dameswielrennen, dat in 1988 overigens pas voor de tweede maal op het Olympische programma stond.

Twee jaar later werd Monique Knol in Utsunomiya (Japan) wereldkampioen met het Nederlands team op de 50 km ploegentijdrit. Van die ploeg maakte ook een nieuw talent deel uit: Leontien van Moorsel. Deze zou in latere jaren Knol overvleugelen en er zou een zekere rivaliteit tussen beiden ontstaan. In 1992 leek Van Moorsel, die regerend wereldkampioene was en net de Tour Féminin gewonnen had, de favoriete tijdens de wegwedstrijd van de Spelen in Barcelona. De samenwerking in de Nederlandse ploeg liet echter te wensen over en uiteindelijk was het Knol die er met een (bronzen) medaille vandoor ging.

Monique Knol won twaalf etappes in de Tour Féminin. De koers die haar het beste lag was die van Tjejtrampet in Zweden, die zij viermaal won. Zij beëindigde haar wielercarrière in 1996, maakte een kortstondige comeback in 2002, en was onder andere trainer van de Nationale Junior–dames selectie. Tegenwoordig beoefent zij de dressuursport.

Op 15 juli 2008 liet Knol in het AVRO-tv-programma Vinger aan de Pols weten dat zij zichzelf bijna letterlijk kapot trainde om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.

Bron: Wikipedia
 

punaise

Praat mee over Monique op ons forum!

punaise
 

Eeuwige roem - EeuwigeRoem.org is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.125 seconden met 14 queries.